
SIGNALEN: GEROEPEN TOT DRAGEN
Wie achter mij aan wil komen,
moet zichzelf verloochenen,
zijn kruis op zich nemen en mij volgen.
Mattheüs 16:24
Wie bij Jezus wil horen en Hem wil navolgen, wordt onherroepelijk met het kruis geconfronteerd. We zien vaak dat de leerlingen vol enthousiasme en vuur zijn. Natuurlijk willen ze Jezus volgen. Maar Jezus ontmoedigt hen: weet dat het kruis bij de weg hoort van ieder die mij volgen wil. Hoe zit het precies met die opdracht tot dragen? Onze draaglast komt nu eenmaal niet altijd overeen met onze draagkracht. Hoe houd je het vol als het onderweg zwaar wordt?
Wie is Jezus?
Het verhaal begint in Mattheüs 16 met een vraaggesprek tussen Jezus en de leerlingen (Matt 16:13-17). Jezus vraagt hen wat de mensen ver-tellen over de Mensenzoon, hij die komen zou om te bevrijden. De één denkt dat Johannes de Doper de Mensenzoon is. Anderen wijzen naar Elia, Jeremia of een andere profeet uit Israëls geschiedenis. Vervol-gens stelt Jezus hen een tweede vraag, die ernstiger en indringender is, dan de eerste: ‘Maar jullie, wie zeggen jullie dat ik ben’ (Matt 16:15)? Jezus wil niet weten wat de mensen allemaal zeggen en rondbazuinen. Hij wil weten wie Hij voor hen is. Wie ben ik voor jullie?
De Zoon van God
Bij Petrus komt het gelijk tot een belijdenis: ‘U bent de Messias, de Zoon van de levende God’. Jezus prijst Petrus gelukkig: ‘gezegend ben je, Simon bar-Jona’ (Matt 16:17). Want deze woorden komen niet bij mensen vandaan, maar zijn je door God in het hart gelegd. Wie ben ik voor jullie? Kunnen wij vandaag met Petrus belijden dat Jezus inder-daad de Messias is, de Zoon van de levende God? En hoe zeg je dat dan? Omdat je het zo geleerd hebt, of kun je deze belijdenis meezeggen met hart en ziel?
De eerste lijdensaankondiging
Bijna gelijktijdig met deze vraag van Jezus, klinkt ook de eerste lijdens-aankondiging: ‘vanaf dat moment’ (apo toté), schrijft Mattheus in vers 21. Wanneer de identiteit van Jezus aan het licht komt: dat Hij de Mes-sias is, de Zoon van de levende God, wordt ook duidelijk dat Jezus de Gekruisigde is. Wie Jezus ten diepste is, is fundamenteel verbonden met het lot dat Hij dragen moet. Jezus begint hun te vertellen over de weg die Hij moet gaan. In de Griekse tekst staat een woordje dat

meestal met ‘moest’ wordt vertaald: het woordje dei. Maar eigenlijk betekent het eerder ‘noodzakelijk’. En dat is een belangrijk nuanceverschil. Jezus vertelt dat Hij die weg moet gaan. De weg van het lijden is onherroepelijk en onvermijdelijk. Er is voor Hem geen andere weg, geen ander pad.
De derde dag
Op het kruis neemt Jezus de plaats in van alle menselijke schuld. Al-leen Hij kon dit dragen. Alleen Hij kon dit volbrengen. Jezus vertelt dat Hij naar Jeruzalem moet gaan. Daar zal Hij door toedoen van de lei-ders van het volk een zwaar lijden moeten dragen. Het kan niet anders: Hij zal in het spoor gaan van Israëls profeten en zelfs gedood worden. Maar Jezus vertelt ook over de derde dag, waarop Hij uit de dood zal opstaan. Jezus kondigt niet alleen zijn lijdensweg aan, maar ook de op-standing. De dood heeft nooit het laatste woord. Het wordt Pasen! Maar de weg die Jezus moet gaan loopt wel dwars door het doodsra-vijn heen. Het is onontkoombaar. Hij moet eerst de nacht in.
Moeite met lijden
Wanneer het lijden ons treft, gaan we vaak in de weerstand. Je kunt het en wilt het gewoon niet geloven. Het kan toch niet waar zijn dat dit mij overkomt? Zo reageert ook Petrus: ‘Moge God genadig zijn, Heer. Dat zal u niet gebeuren’ (Matt 16:22). Hij wil er niet aan en kan het niet geloven. Maar in die geruststellende woorden van Petrus herkent Je-zus onmiddellijk de hand van de duivel, Gods tegenstander, die Hem probeert af te brengen van zijn weg. Dit zijn niet Gods woorden, maar de verlangens van mensen. Het zijn menselijke gedachten: dat we alles dat pijn doet kunnen verhoeden. Maar Jezus weet wat zijn weg is. Ie-dereen die Hem wil navolgen, zal erdoorheen moeten gaan. Als je zijn leerling wilt zijn, zul je moeten leren dat de weg naar bevrijding dwars door de diepte heen loopt.
Vrijwillige keuze
Het is wezenlijk en veelzeggend dat Jezus ons vrijlaat. ‘Indien iemand mij wil volgen’ (Matt 16:24), schrijft Mattheüs. Het is een open uitnodiging. Jezus dwingt niets af. Het gaat om een vrije keuze. Jezus laat alles open en stelt ons volledig in de vrijheid om zelf ‘ja’ te zeggen tegen Hem. Maar als je Hem wilt volgen, dan moet je weten dat zijn weg langs het kruis moet en dat ook ons pad daarop uitloopt.
Geroepen tot dragen
Ook wij zijn net als de leerlingen geroepen tot dragen. Maar die op-dracht veronderstelt wel zelfverloochening. Dat is een lastig woord, dat van alles bij ons oproept. Maar het betekent in wezen ‘ontkennen’ of ‘afwijzen’. Denk aan Petrus die tot drie keer toe beweren zal dat hij Je-zus niet kende. Jezus bedoelt hier niet dat we onszelf volledig moeten wegcijferen. Maar zelfverloochening staat wel tegenover zelfbehoud. Het doorbreekt onze natuurlijke neiging om onszelf te beschermen te-gen alles dat zeer doet, het weglopen van wat moeilijk is en niet om aan te zien is. Zelfverloochening betekent dat je Gods wil leidend laat zijn in je leven. Als je gaat op de weg die Jezus wijst, dan verlies je een deel van jezelf: die gerichtheid op kortstondig geluk, op wat goed en lekker voelt. Maar je wint er alles bij. Want als je gaat in zijn spoor, dan zul je leren dragen. Dan zul je ontdekken dat je niet alleen bent, en dat God jou draagt. En het is vaak pas achteraf, dat je het beseft. Pas als een moeilijke tijd achter je ligt en je door het donker bent heengegaan: pas dan besef je dat God je juist toen gedragen heeft, toen je niet meer op je benen kon staan, toen je moe en uitgeput was. Als je dat leert omarmen, als je in alle vrijheid ‘ja’ kunt zeggen op zijn uitnodiging, dan gaat het niet meer om ons, maar om Hem. Dan leven wij niet meer, maar Christus in ons.
Dragen doe je samen
We zijn geroepen tot dragen. Maar we hoeven het niet alleen te doen. In de gemeente van Christus zijn er mensen die jou dragen als je het moeilijk hebt. Heel sprekend zegt Paulus in de Galatenbrief: ‘Draag el-kaars lasten, zo leeft u de wet van Christus na’ (Gal 6:2). We zijn ge-roepen om samen de weg van de gekruisigde te gaan. Als er zorgen zijn of verdriet, onzekerheden of pijn, dan mag je weten dat je er niet al-leen voor staat. Je draagt elkaar erdoorheen door te luisteren naar el-kaar, door samen te bidden. Er zullen mensen zijn die je zullen dragen; mensen die samen willen wandelen op de weg van de gekruisigde; mensen die vrij zijn, omdat ze verloren wie ze eerst waren en zo nieuw leven hebben gevonden in Jezus.
Want wie zijn leven verliest omwille van Hem, zal het vinden.
Eeuwig leven bij de Vader, de levende God.
Ik wens u nog een gezegende 40-dagentijd toe.
Ds. Jannica de Prenter
Oecumenisch gesprek over Godsbeelden
Op maandag 28 april om 19.30 uur is er een mooie activiteit in Brugge: een oecumenisch panelgesprek waarbij vertegenwoordigers van de katholieke kerk, de Verenigde Protestantse Kerk, de Adventskerk van Brugge, Pinkstergemeente de Kruispoort en Crossroad-Church in gesprek gaan over Godsbeelden. Ds. Jannica de Prenter zal voor deze activiteit deelnemen namens VPKB Brugge. De voorgangers nemen ons mee in de rijkdom van
Godsbeelden in de Bijbel en de kunst, maar ook zullen ze in gesprek gaan over het beeldverbod. Welke keuzes maken de verschillende tradities hierbij? Het wordt zeker een leerrijk gesprek, met veel respect en waardering voor elkaar, en toch worden de verschillen niet uit de weg gegaan. Graag een seintje als u mee wilt. Als we met een mooie groep zijn, zullen we bekijken of we er een dagje Brugge van kunnen maken.
Adres: Grootseminarie Brugge, Potterierei 72, 8000 Brugge.
Meer info: https://www.biblia.be/nl/vormingsaanbod
Het gesprek is ook te volgen via live-stream.
Jannica de Prenter
40-dagen op weg met elkaar
40 dagen op weg met elkaar.
De ene voet voor de andere zetten.
Samen in dezelfde cadans raken
van denken en van doen.
Geraakt worden door de oude woorden:
‘Een mens leeft niet van brood alleen’.
40-dagen op weg met elkaar
is delen wat je echt beweegt,
nieuwe adem vinden en geestkracht.
Je verbijstering om onrecht
wordt zomaar een zingen van hoop.
Zo ga je op weg met elkaar.
Gods visioen krijgt voeten en handen.
Iedereen mag meegaan in de stoet:
mensen op weg met elkaar.
Ze bewegen zich naar het licht,
het duister ontkomen.
40-dagen op weg met elkaar.
Samen trekken we op naar Pasen:
Gods nieuwe dag!
DE KERK DRAAIT WEER DOOR
Steeds meer mensen uit de Thomaskerk hebben de weg naar De Kerk Draait Door gevonden, de avond in de kleine maar dappere gemeente van Bruinisse waar we steeds geïnspireerde gasten ontvangen in een informele sfeer. De voorjaarseditie hopen we te houden op donderdag 27 maart met als speciale gast ds. Jannica de Prenter.

Het thema zal waarschijnlijk worden Agnus Dei (Lam Gods). Dit aan de hand van bijzondere en
soms verrassende lijdensmuziek die Jannica voor ons zal meenemen. En over dat thema gaan we
zo kort voor Pasen in gesprek.
We kijken en luisteren naar indrukwekkende passiemuziek die deels ook live wordt uitgevoerd.
Maar we gaan ook lijdensliederen zingen en met elkaar in gesprek.
Het is voor de gemeente van Bruinisse een mooie kans om met onze predikant kennis te maken. Het belooft weer een prachtige avond te worden.
Verdere informatie zal zeker via allerlei kanalen tot jullie komen maar misschien kun je in je agenda een uitroepteken plaatsen achter de datum 27 maart.
Inloop 19.30 uur, daarna het programma, afgesloten door een nazit.
Mar van der Veer
Ouderenmiddag zaterdag 8 februari
De diaconie organiseert op zaterdag 8 febr. de ouderenmiddag, inloop vanaf 14.15 uur.
Na het genot van een kopje koffie of thee met “iets erbij” en een praatje met elkaar, geven we het woord aan Bart Sikkema, de verhalenverteller van Wycliffe Hij komt ons verhalen vertellen over zending en bijbelvertaling. Bart weet
mensen zeer boeiend te informeren en te inspireren.
Waarom Bijbelvertaalwerk? We vertalen de Bijbel omdat de Bijbel mensen naar Jezus Christus leidt. Als mensen de Bijbel ontvangen in hun eigen taal veranderen levens vaak op een bijzondere manier. Dat gunnen we iedereen. Bron: www.wycliffe.nl.
U wordt hierbij van harte uitgenodigd om deze middag bij te wonen en zo het contact met elkaar te versterken, informatie en inspiratie op te doen.
Om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, is het handig als u uw naam op de intekenlijst schrijft die we in de ontmoetingsruimte zullen leggen.
U kunt ook e-mailen naar: diaconie.voorzitter@gereformeerdzierikzee.nl
Namens de diaconie,
Met vriendelijke groet,
Theresia Koelewijn
Wandeling in het vroege morgenlicht
Verleidelijk hoor! Je nog even omdraaien als het buiten nog koud en donker is. Maar dan had ik deze fantastische ervaring gemist; samen de zon op zien komen en een schitterende wandeling maken door de duinen en over het strand. De zon scheen en de lucht was helder blauw, mooier konden we het niet treffen. Vooral toen de zon precies door een duinovergang scheen en de schuimkoppen van de aanrollende golven helderwit deed oplichten. Tel daarbij op de gezellige gesprekken onderweg en het elkaar wijzen op mooie plekjes of uitzichten en niet te vergeten de bijzondere
weetjes over de natuur die sommigen met ons deelden. Prachtig was het ook de drieteen strandlopers te zien (dankjewel Kees!) die razendsnel langs de vloedlijn heen en weer liepen om, zodra de zee zich terugtrok, lekkere hapjes uit het zand te pikken. Na afloop dronken we koffie met een heerlijk stuk appeltaart. Al met al een zeer geslaagde ochtend, zeker voor herhaling vatbaar!
Myrthe van der Graaf


De pastorie gaat weer bewoond worden
Na 14 maanden leegstand gaat de pastorie in het Vrije weer bewoond worden. Zoals nu gepland zullen Marco en Jannica verhuizen op woensdag 12 februari.
Eerder hebben we bekend gemaakt dat het voornemen is om de huidige pastorie te verkopen en een ander, meer duurzaam pand, aan te kopen als nieuwe pastorie. Hier lopen de nodige acties voor maar dit gaat niet zo snel dat direct een nieuwe pastorie kan worden betrokken. Daarom is in overleg met Marco en Jannica besloten dat ze eerst hun intrek nemen in de huidige pastorie en later opnieuw verhuizen als een ander pand aangekocht is.
Bij verhuizing heeft een predikant recht op vergoeding van verhuis- en inrichtingskosten. Omdat de bewoning van de oude pastorie tijdelijk zal zijn proberen we -in overleg- de kosten voor inrichting zoveel mogelijk te beperken.
De stoffering van de pastorie in Brugge zal daar allemaal achterblijven.
Daarom zijn we nog op zoek naar: Gordijnen en vitrage Er zijn al wat gordijnen beschikbaar van gemeenteleden die binnenkort verhuizen maar we kunnen nog wat gebruiken om de diverse kamers wat ‘aan te kleden’.
Heeft u iets beschikbaar?
Laat het weten aan Wietske Ennenga
Met vriendelijke groeten, College van kerkrentmeesters

Schoonmaak
Met een groepje enthousiaste dames en één heer togen we op maandag 3 februari gewapend met emmers en sopdoeken naar de pastorie. Elk nam een paar ruimtes voor zijn/haar rekening en zo was de klus in een middagje geklaard. Natuurlijk was er even tijd voor een kopje koffie of thee met een heerlijke bolus.
De pastorie ziet er van binnen en van buiten weer spic en span uit!
De schoonmaakploeg

40-dagentijd 2025
5 Maart, Aswoensdag, is de eerste dag van de veertigdagentijd. Om onze bezorgers niet extra te belasten krijgt u de veertigdagentijdkalender mee met deze Radar.
Het thema van de veertigdagentijdkalender is ‘Als nieuw! Heilig je leven’. Het is een uitnodiging om ons in deze bijzondere tijd op weg naar Pasen te bezinnen op onze relatie met God, onszelf en onze naaste.
De kalender sluit aan bij ‘het jaarthema ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk’ van de Protestantse Kerk. De verschillende weekthema’s roepen ons op om dat koninkrijk niet passief af te wachten, maar juist in actie te komen. Bijvoorbeeld door te vasten, naar Jezus te komen en ons leven te heiligen. Jezus stelt ons op scherp: we
worden opgeroepen om verantwoordelijkheid te nemen voor onze medemens. De schepping en de samenleving. Welke keuzes maken wij, welke ommekeer heb jij, hebben wij, heeft de wereld nodig?
Het thema dit jaar is ‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk’.
We kijken uit naar het koninkrijk van God. Tegelijkertijd zien we ook al wat van dat koninkrijk in het hier-en-nu, zoals in al het werk dat kerken en partnerorganisaties van Kerk in Actie wereldwijd doen voor mensen in nood. Ga in deze Veertigdagentijd mee naar kerken en gemeenschappen in China, Colombia, Moldavië, de Golfstaten en Oekraïne. Door te sparen in het spaardoosje kun je deze doelen steunen. Laat je meenemen in de wereldwijde beweging van geloof, hoop en liefde.

Voor elke dag in deze veertigdagentijd is er een overdenking, aangevuld met liederen, gebeden en citaten. Zo komen we iedere dag een stapje dichter bij Pasen. Een gezegende Veertigdagentijd gewenst!
Namens de ZWO/diaconie, Giel
van Leeuwen.
Hildegard von Bingen. (1098 -1179)
lezing 19 maart (= gewijzigde datum) Thomaskerk

Hildegard von Bingen is een van de meest opmerkelijke vrouwen uit de Middeleeuwen.
Als non in de orde van Benedictus is ze de eerste vrouwelijke arts van betekenis. Vanwege haar wijsheid geeft ze raad aan vorsten en aan de paus, maar ze vergeet zeker niet de mensen om haar heen. Ze staat bekend om haar bijzondere geneeskunst, waarbij ze kruiden, edelstenen, gebed en handoplegging gebruikt. Ze ontvangt visioenen en daarin schouwt ze Christus als de nieuwe Adam.
Ze schrijft prachtige middeleeuwse muziek, ook voor gebruik in haar klooster. Mens, aarde en kosmos ziet ze als een geheel en man en vrouw als twee-eenheid worden onscheidbaar als ze fysiek en geestelijk deelhebben aan elkaar. Ze reist door Europa en geeft vorstenen pausen wijze raad.
Ze leidt haar klooster met vaste hand, omringd door haar zusters en door haar trouwe onderwijzer uit het klooster van Disibodus, de monnik Volmar.
Ze ontvangt visioenen, schrijft muziek en weet alles van de geneeskrachtige planten, die ze in de kloostertuin kweekt en gebruikt.
Ook vandaag is ze verrassend in haar boodschap voor mensen en voor ieder die zicht wil krijgen op de joods-christelijke wortels van de westerse beschaving, is zij een vrouw die een nadere kennismaking meer dan waard is .
Ds. Josée van de Putte
Bedankje van de Voedselbank:
Meerdere gemeenteleden hebben op zaterdag 23 november jl. gebruik gemaakt van de Open dag bij de Voedselbank in Zierikzee. Hierbij kon een buitenstaander kennismaken met en zien hoe de vrijwilligers te werk gaan om medebewoners van Schouwen-Duiveland wekelijks aan levensmiddelen te kunnen helpen

In de periode kerst 2024 t/m 6 januari jl. verzamelde de Thomaskerk producten voor de mensen, die vaak
extraatjes moeten missen. De opbrengst werd in de week daarop door de Diaconie bij de Voedselbank
bezorgd. De producten zijn of zullen de komende tijd aan de mensen worden uitgedeeld. Hartelijk dank daarvoor.
Hierbij bedank ik de gemeenteleden tevens voor de gedurende het 2e halfjaar van 2024 ingezamelde D.E.-
punten en de A.H. zegels. De A.H.- zegels zijn omgezet in 40 pakken koffie. Voor de 9.550 ingezamelde
D.E.-punten ontvangen we eveneens pakken koffie.
De doos voor de Douwe Egberts en A.H.-koffie/thee zegels vindt u nog steeds onder de trap voor de postzegeldoos.

Namens de Voedselbank Schouwen – Duiveland
Joop Bijl

Do. 23 jan. was het zover; gezellig samen eten in de Thomas.
En gezellig was het! Maar vooral ook heel lekker, dankzij de kookkunsten van Nelly Maassen en Wiets Ennenga.
Bij binnenkomst stonden er al drankjes gereed en waren de tafels feestelijk gedekt.
Er was een heerlijke salade en keuze (of niet keuze, gewoon twee keer opscheppen!) uit twee soorten pasta;
één met zalm en roomsaus en één met bolognesesaus. En niet te vergeten het overheerlijke toetje: zelfgemaakte tiramishu! Wat een werk hebben zij gehad om alles te snijden en zover gereed te maken. Met hulp
van een paar vrijwilligers werd alles vlot geserveerd en kon het smullen
beginnen. Al gauw werden er gezellige gesprekken gevoerd. Heel leuk om iemand die je niet zo vaak spreekt,
nu eens naast je aan tafel te hebben!
De twee kokkinnen kregen al een groot applaus, maar hierbij nogmaals!
Echt een heel geslaagde avond, voor herhaling vatbaar!
Myrthe van der Graaf

Voor onze groep de Goudvink
(Gorslocatie aan de Scheldestraat )
zijn we op zoek naar kookvrijwilligers.
Het gaat om klaar maken en koken van de warme maaltijd voor de avond.
Hoe vaak en wanneer in de maand kunnen we overleggen.
Lijkt het je leuk kun je contact opnemen met Marian Brekelmans.
Voor vragen en aanmelding kun je dat doen via de mail :
Mbrekelmans-vanDijke@gors.nl
Verkoop collectebonnen
Veel dank aan Sanne en Daniël!
Aan het einde van 2024 is Natuurwinkel “De Zonnehoed” van Sanne Ummels en Daniël Joppe gesloten.
Ongeveer 13,5 jaar hebben zij voor ons de aankoop van collectebonnen in hun winkel mogelijk gemaakt. Geweldig dat zij dit voor de leden van de Thomaskerk hebben willen doen. Namens de Thomaskerk hebben wij een blijk van waardering aan hen overhandigd.
Sanne en Daniël: Ook langs deze weg nogmaals hartelijk dank! We wensen jullie heel veel goeds in de nieuwe situatie die nu is aangebroken.
Hoe nu verder?
Nu is deze mogelijkheid om collectebonnen te kopen ten einde.
Omdat we helaas geen ander verkoopadres hebben gevonden, is besloten alleen nog collectebonnen uit te geven via de kerk.
Dit kunt u doen via de bankrekening NL 96 RBRB 0898 5155 13.
U schrijft dan € 40,- (voor 1 vel, of een veelvoud voor meerdere vellen)
over naar de rekening onder vermelding van ‘collectebonnen’.
We streven er naar deze de eerstvolgende zondag aan u uit te reiken.
Als betalen via de bank voor u niet mogelijk is, laat het dan uw penningmeester weten. We zoeken samen naar een oplossing.
We vertrouwen erop dat op deze manier de aanschaf van bonnen ook goed zal verlopen.
Namens het College van Kerkrentmeesters,
Wieske van Bleek, Penningmeester
Nieuwe hemelverlichting
De verlichting van de blauwe ‘hemel’ in de kerkzaal was aan vervanging toe.
De oude TL-buizen waren niet meer te krijgen en de armaturen waren einde levensduur. Daarom is alles vervangen door nieuwe LED armaturen. Energiezuinig en we kunnen er weer jaren mee verder.
Een flinke steiger (gratis beschikbaar gesteld) was nodig om het werk te kunnen uitvoeren.
Met vereende krachten is de klus geklaard.
ZIERIKCEA: 1700 JAAR BELIJDEN
Het kan je straks moeilijk ontgaan: we leven in een bijzonder jaar. 1700 jaar werd geleden (in 325) werd in Nicea een geloofsbelijdenis opgesteld die zowel de protestantse, als de rooms katholieke, anglicaanse en orthodoxe kerk nog steeds draagt. Het is de basis van ons geloof en onze verbondenheid in een verdeelde wereld. Simpel gezegd was de vraag van dit wereldwijde concilie deze: wie is Jezus Christus?
De Wereldraad van Kerken, de Raad van Kerken in Nederland, op allerlei manieren wordt er aandacht aan dit jubileumjaar gegeven. En daar willen we op ons eiland op inhaken. Achter de schermen is een werkgroep gevormd die bestaat uit dr. Hielke Wolters, ds. Jitse Scheffer en mijzelf uit protestantse hoek en dr. Noëla Polet namens de rooms katholieke kerk.
We zijn nog in de brainstormfase, maar we denken aan een bijzondere ontmoeting op zondagmiddag 30 november in de Willibrorduskerk, waaraan het koor Luscinia graag wil meewerken. Maar dat is het eind van een proces dat eigenlijk nu al begint.
We zoeken wel hulp. We zouden graag iemand hebben die een hele simpele website wil ontwerpen als middel waarop
mensen kunnen reageren. En daarna zouden we ook graag een fraai logo hebben met de naam Zierikcea daarin. Wie kan en wil ons daarbij helpen?
We zullen de naam Nicea zeker dit jaar ook in de Thomaskerk gaan horen en daar is alle reden voor!
Mar van der Veer