AANBOD 2024-2025

Thomaskerk Zierikzee
Aanbodkrant seizoen 2024 – 2025

“Als nieuw! Leven in het licht van Gods koninkrijk”

Centraal bij dit jaarthema staat de gelijkenis ‘De werkers in de wijngaard’ (Matteüs 20, 1-16). In deze gelijkenis is iets te proeven van de vreemdheid én het bevrijdende van het koninkrijk. Jezus zet alle menselijke verwachtingen op zijn kop. De arbeiders die pas laat op de dag zijn begonnen, ontvangen net zoveel loon als de arbeiders die de hele dag gewerkt hebben. Hun loon is geen loon naar werken maar genadeloon. Ondertussen klinkt in deze gelijkenis ook een uitnodiging: je kunt elk uur aanhaken bij het werk in de wijngaard. Als we ons richten op het hemelse licht dat nu al over onze werkelijkheid valt, scherpt dat het zicht op onze verantwoordelijkheid voor de medemens, voor de schepping, voor ons samenleven.


‘Als nieuw! Leven in het licht van Gods Koninkrijk’ is inhoudelijk gebaseerd op het hoofdstuk ‘Van U is het Koninkrijk’ uit de visienota van de Protestantse Kerk. Scriba René de Reuver zegt daarover: “We bidden om de komst van het koninkrijk van God. Tegelijkertijd weten we door het woord van Jezus dat het koninkrijk nabij is, onder ons, hier en nu. Het is overal waar Jezus zich laat vinden en wij ons door Hem laten vinden. Dit vraagt om de levenskunst van scherp zien en onderscheiden waar het op aankomt. Zoals Paulus zegt: ‘Laat u niet overwinnen door het kwade, maar overwin het kwade door het goede.’ Deze levenshouding daagt ons uit om ‘als nieuw’ te leven. Door te bidden, te zingen, te vieren en het goede te doen voeden we deze hoopvolle levenshouding.”

Ook in deze vacaturetijd hebben enkele gemeenteleden zich er over gebogen en is er een mooie aanbodkrant samengesteld. Dit jaar sluiten we aan bij het jaarthema dat gekozen is vanuit de landelijke PKN-organisatie. Het thema nodigt uit om na te denken over hoe we in het leven staan. Bij verschillende activiteiten is er ruimte om onze gedachten hierover te verdiepen. Het thema raakt ook aan duurzaamheid en rentmeesterschap voor de schepping. Ook daar sluiten verschillende activiteiten bij aan.

We zoeken deze keer meer nadrukkelijk ook contact met de andere kerken om ons heen om ook daar te nodigen om aan de activiteiten in deze aanbodkrant deel te nemen. Voorzover bekend zijn ook enkele Activiteiten van andere kerken opgenomen.
Voelt u zich vooral ook uitgenodigd om middels de activiteiten in deze krant samen gemeente te zijn!

Namens de Kerkenraad, Jos Maassen


Filmavond Nowhere Special

John is een alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier.

John heeft echter niet lang meer te leven. Hij is terminaal kankerpatiënt, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Samen ontdekken ze dat je op je gevoel moet vertrouwen.

Wilt u de film komen kijken u bent van harte welkom,
wel graag even aanmelden voor 16 september bij Jacolien de Meij jdemeij@zeelandnet.nl

De filmavond vindt plaats in de “Diepgang” huiskamer van de H. Pater Damiaanparochie Mosselstraat 4, 4301 JN Zierikzee.

Woensdag 18 september
Inloop 18.30 uur start film 19.00 uur


Er worden deze dag twee lezingen gehouden over het avontuurlijke leven
van Charles de Foucauld, deze lezingen worden verzorgd door Zr. Noëla Polet.

Charles de Foucauld (1858 – 1916) was een Franse edelman. Hij werd
achtereenvolgens officier in het Franse leger, ontdekkingsreiziger, trappist,
kluizenaar in Nazareth, monnik – missionaris, diocesaan priester, taalkundige. Na een liederlijk bestaan bekeerde hij zich tot Christus. Uiteindelijk kwam hij terecht in de Sahara waar hij een teruggetrokken leven leidde onder de Touareg. Tijdens een razzia werd hij vermoord. Hij werd heilig verklaard op 15 Mei 2022.
De dag verloopt als volgt:

09.30 – 10.00 uur ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
10.00 – 10.45 uur 1e lezing door Zr. Noëla Polet
10.45 – 11.15 uur bezinning
11.15 – 12.00 uur groepsgesprek
12.30 – 14.00 uur Lunch
14.00 – 14.45 uur 2de lezing door Zr. Noëla Polet
14.45 – 15.15 uur bezinning
15.15 – 16.00 uur groepsgesprek met koffie/thee en wat lekkers, afronding van een spirituele dag
16.00 – 16.30 uur Vesper dienst

Wilt u deze dag bijwonen, u bent van harte welkom, wel graag even aanmelden voor 16 September bij Jacolien de Meij jdemeij@zeelandnet.nl.

Deze dag vindt plaats in Onze Lieve Vrouwe op Zee kerk, Serooskerkseweg 2, Burgh–Haamstede. Bij slecht weer zal deze dag worden gehouden in de “Diepgang” huiskamer H. Pater Damiaanparochie Mosselstraat 4, 4301 JN Zierikzee.

Maandag om 9.30 uur op 30 september 2024


Filosofie is het denken over herkenbare vragen van ons leven: wie ben ik, wat is mijn doel, wat is vriendschap, wat is geluk, hoe ga ik om met tegenslagen, wat is mijn ziel, kan ik iets over God zeggen, en nog veel meer.

Vele grote denkers hebben over deze vragen nagedacht en een gesprek op gang gebracht dat nog steeds doorgaat.

Vandaar drie avonden over christelijke en joodse filosofie zonder ingewikkelde woorden. Informatie, beelden, gesprek, muziek en samen zingen.


Bezoek aan de Biologische boerderij ‘Kloetse Velden’

Aan de Heuvelsweg 1A te Kerkwerve bestaat sinds eind 2023 de coöperatie biologische boerderij ‘Kloetse Velden’.

Kloetse Velden bestaat uit zo’n 100 certificaathouders en ruim 200 afnemers die samen de coöperatie vormen. Met de inbreng van de leden en het abonnement voor de afname van voedselpakketten is het de
bedoeling om – eenmaal vol operationeel – voor circa 60% te voorzien in de dagelijkse voedselbehoefte.
Meer dan een boerderij: Er wordt gewerkt volgens de meest duurzame vorm van landbouw, ook wel natuur-inclusieve landbouw genoemd. We gebruiken de natuur, maar sparen en verzorgen haar ook. Het streven is bovendien naar een circulaire werkwijze en daarbij zoveel als mogelijk zelfvoorzienend zijn.

Omdat alles in eigen hand wordt gehouden

  • zorgen we voor een goede bodemcultuur,
  • kunnen we het dierenwelzijn en de natuur respecteren,
  • dragen we bij aan de biodiversiteit en
  • houden we de voedselketen zo kort mogelijk.

We zullen ontvangen worden op de boerderij van ‘Kloetse Velden’ waar we uitleg krijgen over de filosofie achter de coöperatie, de werkwijze van de organisatie en de mogelijkheden voor deelname aan dit initiatief. Uiteraard zien we ook wat er al bereikt is met de opzet van deze bijzondere boerderij en maken we uitgifte van de voedselpakketten mee

We verzamelen bij de ‘Kloetse Velden’ aan de Heuvelsweg 1A, Kerkwerve.
zaterdag 12 oktober 2024 – 9:30 uur


Een offervaardige gemeenschap.
Bijbelse lessen over het bijenvolk en de honing.


Bijen krijgen de laatste tijd aandacht in de media. Het blijken nuttige beestjes te zijn die helaas ook nog worden bedreigd. Het meest bekende product dat zij ons mensen leveren is ‘honing’. Wie zich verdiept in het leven van de bijen betreedt een werkelijk fascinerende wereld. Daarom wil ik u en jou op deze bijeenkomst er graag deelgenoot van maken. Aan de hand van een PowerPointpresentatie met foto’s en tekst wil ik me afvragen welke lessen wij uit het bijenvolk kunnen leren voor ons menselijk handelen, de christelijke gemeente en ons geloof. Die lessen lijken diepgaander te zijn dan we soms denken. We lopen Bijbelteksten langs waarbij we ook verbanden zoeken vanuit de Hebreeuwse taal. Verder zullen we ontdekken dat het leven van de bijen ons a.h.w. een geloofstaal aanreikt.

Hartelijk welkom dinsdag 29 oktober 2024 om 19.30 uur in de Thomaskerk
Inleider ds. Leendert Jan Lingen, em. predikant Sommelsdijk


Een waardevolle economie

Gaan we af op de boodschap die de commerciële wereld lijkt af te geven, dan worden wij gelukkig van veel geld en veel consumeren. Hoe meer hoe beter. Klopt dat? Laten we bij onszelf te rade gaan. Wat maakt het leven waardevol? Waar gaat het uiteindelijk om?
Aan de hand van het begrip humane economie probeert Arjo Klamer aan te geven dat het plaatje dat de standaard economie biedt, de werkelijkheid vertekent. Vanzelfsprekend is het inkomen belangrijk, maar er is meer zoals de gelijkenis van de wijngaard duidelijk maakt. Er is een andere economie die zo veel waardevoller is.
Het is maar hoe je de wereld beziet.
Een onderzoek naar wat ons leven zin geeft.

Inleider van deze avond: Arjo Klamer (1953) is gasthoogleraar humane economie aan de VU. Daarvoor was hij hoogleraar culturele economie aan de Erasmus universiteit, wethouder in Hilversum, columnist van diverse dagbladen, en auteur van meerdere boeken waaronder “In Hemelsnaam” en “Doing the Right Thing”.

Hartelijk welkom op donderdag 16 januari 2025 om 19.30 uur in de Thomaskerk


Of we het over dezelfde Johannes hebben is de wetenschap verdeeld. Maar deze Bijbelboeken worden wel met ‘een Johannes’ verbonden.
Vandaar drie avonden Bijbelstudie over een aantal bijzondere boeken in de Bijbel.

1 HET JOHANNES EVANGELIE
Dit evangelie wijkt sterk af van de andere drie evangeliën: Matteüs, Marcus en Lucas. Een geboorteverhaal ontbreekt en ook de kruiswoorden zijn anders. Het lijkt erop dat Johannes een totaal andere invalshoek kiest. Maar waarom? Wat is het geheim van dit bijzondere boek?

2 DE JOHANNESBRIEVEN
Lezen en bespreken van de drie Johannesbrieven aan het einde van het Nieuwe Testament. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met de brieven van Paulus? Over het leven van de vroeg christelijke kerk.

3 DE OPENBARING VAN JOHANNES
Of beter: de Openbaring van Jezus Christus aan Johannes. Er wordt zelden uit gepreekt. We zien bizarre beelden die we niet begrijpen maar die van grote betekenis zijn. We proberen een toegang te krijgen tot dit laatste, maar o zo lastige Bijbelboek met een geweldige boodschap. Dat doen we met liederen, beelden en muziek.

Op woendagavond 5, 12 en 19 februari om 19.30 uur in de Thomaskerk
Onder leiding van Mar van der Veer


Een benedictijnse non, die leefde van 1098–1179, was de eerste Duitse vrouwelijk arts. Al eerder had ik over haar gehoord, maar door Bingen in de afgelopen zomer bezocht te hebben, kwam ik opnieuw diep onder de
indruk. Hildegard ontving visioenen, schreef met vele hooggeplaatsten in heel Europa. Zij stond als abdis aan het hoofd van haar vrouwenklooster, maar deze “Sybille van de Rijn“ trad ook op als raadgeefster voor pausen
en vorsten, waaronder keizer Frederik Barbarossa. Haar leven omvat de hele twaalfde eeuw.

Ik wil proberen een beeld te geven van het werk en het leven van deze bijzondere vrouw. Zij had bijzondere opvattingen over geneeskunde, had een grote kruidentuin en schreef muziek.

Op 17 september stierf in de abdij van de Benedictinessen op de Rupertsberg bij Rudesheim een oude non. Ze is 82 jaar oud geworden. De abdij ligt in een romantisch landschap op een heuvel, die hoog boven het Rijndal uittorent. Omringd door haar kloosterzusters en bij volle bewustzijn nam ze afscheid van het leven. Een bijzondere vrouw, de “Sybille van de Rijn“, een
geniale vrouw uit de twaalfde eeuw met een boodschap voor mensen van vandaag.

We maken een rondgang door haar leven, staan stil bij haar vele kwaliteiten, en proberen haar boodschap te begrijpen, die ook voor mensen van vandaag nog aanspreekt.

Woensdagavond 12 maart 2025 om 19.30 uur in de Thomaskerk
Onder leiding van ds. Josée van de Putte


Voor wie samen met anderen het geloof wil verdiepen, zijn er verschillende kringen. Soms hebben die een bepaalde doelgroep op het oog, soms zijn ze er voor mensen van allerlei leeftijd en achtergrond.

De Huiskring

Bestaat uit een aantal gemeenteleden van diverse leeftijden, beginnend bij eind veertig. Ze komen bij elkaar bij een van de leden thuis (vandaar de naam). Nieuwe
leden zijn van harte welkom. Ongeveer eens in de 6 weken is er een ontmoeting, van 19.30 tot 21.30 uur.
Eerst is er ruimte voor een rondje ‘Hoe gaat het met je?’ Daarna wordt een onderwerp besproken om het geloofte verdiepen met het oog op het dagelijks leven.

Contactpersoon is Theresia Koelewijn, mail
info@theresiakoelewijn.nl
Wil je je aansluiten bij deze groep, dan kun je dat aan haar laten weten.


Gesprekskring Ichtus

Wij komen elke eerste donderdag van de maanden september tot mei bij elkaar, dit is bij 1 van de leden thuis in Zierikzee.
Tot nu toe zijn er 7 leden, we starten om 19.30 uur.
We beginnen met koffie of thee en een gesprekje vooraf, iedereen mag wat delen als hij of zij datwil.

Het laatste jaar gebruiken we een thema uit het blad “Open Deur” als leidraad voor de bespreking,
dit is een maandblad over vragen van geloven en leven voor mensen binnen en buiten de kerk.
Er is ook een site: www.open-deur.nl
Om 21.00 ronden we de bespreking af om daarna nog een gezellig samenzijn te hebben, dan zijn we rond 22.00 klaar.
Het zijn onderwerpen waarbij de Bijbel opengaat.
Elk lid van de kring, als men dat wil en kan, verzorgt een bespreking en heeft dan de leiding van die avond.
We hopen u zo een beetje inzicht te hebben gegeven.

André en Rianne Leenheer


Gespreksgroep Lechaijim
We hebben het afgelopen jaar weer een aantal fijne en goede bijeenkomsten gehad met elkaar.
Het was zo zonder Freek even wennen om het voortouw te nemen op zo’n avond, maar met de aangereikte boekjes of gewoon zaken uit het dagelijks leven, kwam toch elke keer weer een mooi gesprek op gang. Wie dat wil, bereidt de avond voor aan de hand van een stukje uit de bijbel of een interessant boek en weer een ander verzorgt iets lekkers bij de thee!
Het is fijn om bij elkaar thuis te komen en zo een inkijkje te krijgen in elkaars leven. We delen ook wat ons persoonlijk bezighoudt. Dat zijn de mooie dingen en soms ook de minder mooie dingen.

Daarom kozen we als Gespreksgroep voor: Lechaijim ‘Op het leven!’ We proosten weliswaar met thee, maar we vieren het leven met al haar facetten op zo’n avond!
We komen een keer of 10 per jaar bij elkaar.

We starten op dinsdag 10 september 2024.
Ilse Flikweert is degene die de data plant.


Jeugdsoos:

Dit seizoen wordt er een nieuwe jeugdsoos opgericht. Deze soos zal een interkerkelijke jeugdsoos worden en is een samenwerkingsverband tussen de Christelijke Gereformeerde Kerk Zierikzee, Christengemeente Zierikzee & Noordgouwe, de Hervormde Gemeente en onze eigen Thomaskerk.

Waar?: Lange Nobelstraat 3 in Zierikzee.
Voor wie?: Jeugd van 15-22 jaar.
Wanneer?: De eerste soosavond is op 28 september.

Daarna elke zaterdagavond van 21.00-00.00 uur
Namens de Thomaskerk zal Arne Timmerman zitting nemen
in het stichtingsbestuur en Senne den Boer zal zitting nemen in het jeugdbestuur.

Voel je vrij om bij vragen een van hen te benaderen.


Jeugdclub:
Voor de 12+ jeugd is er een jeugdclub. Dit seizoen wordt weer de jeugdclub samen met de Hervormde
Gemeente gehouden. De clubavonden worden gehouden in het jeugdhonk in de Thomaskerk en
zijn (tenzij anders aangegeven) op zaterdagavond van 19.30-21.30 uur.



Op de volgende data is er een jeugdclub:

  • 21 september
  • 19 oktober
  • 16 november
  • 14 december
  • 18 januari
  • 15 februari
  • 15 maart
  • 10 mei
  • 28 juni
    Schrijven jullie de data alvast in je agenda?

Activiteiten voor kinderen:
Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd organiseert het Jeugdteam samen met de Kinderdienstleiding jaarlijks een programma met verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld Sirkelslag Kids, Palmpaasstokken maken en een gezellige afsluiting van het seizoen.
Dit seizoen zullen we weer samen met de Hervormde Gemeente een filmmiddag en -avond en Sirkelslag Kids organiseren en ook zullen we gezamenlijk de Palmpaasstokken maken.
Schrijven jullie de data van de verschillende activiteiten alvast in je agenda? Verdere info volgt per activiteit in de Thomaskinderenapp.


Sirkelslag Kids, samen met de kinderen van de Hervormde Gemeente.
Op vrijdag 15 november mogen de kinderen uit groep 6-8, samen met de kinderen van de Hervormde Gemeente Sirkelslag Kids komen spelen.
Sirkelslag is een laagdrempelig spel om jongeren te betrekken bij activiteiten van de kerk. Je speelt Sirkelslag als groep in je eigen gemeente.
Je speelt tegen duizenden andere kinderen of jongeren uit heel Nederland. Sirkelslag is het spel
waarbij het gaat om creativiteit, actie en teamspirit.
Het thema dit jaar is “Als nieuw!” en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk.

Het Jaarthema gaat over het leven in het licht van Gods Koninkrijk. Er is aandacht voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de medemens en de schepping. Hoe doe je dat dan? Wat weet jij over de komst van Gods Koninkrijk? En hoe kun je wachten op de komst van het Koninkrijk van God? Speel mee met Sirkelslag en ontdek wat het jaarthema voor jou kan betekenen!


Schoenmaatjes

Ook dit jaar doet de Thomaskerk mee met de actie van Edukans om kinderen in landen waar het minder goed is, blij te maken met een vrolijk versierde en goed gevulde schoenendoos!
Flyers worden na afloop van de filmmiddag/-avond aan de kinderen uitgedeeld en liggen vanaf 13 oktober in de kerk.
De gevulde schoenendozen kunnen op de zondagen 27 oktober en 3 november ingeleverd worden in de Thomaskerk.


Kerstspel

  • Zondag 17 november: na de dienst opgeven als je mee wilt doen met het Kerstspel.
  • Oefenen voor het kerstspel: op de zondagen: 1, 8 en 15 december, na de Kerkdienst.
  • Zaterdag 14 december: decor schilderen. De 12+ Jeugd komt helpen en na afloop eten we
    samen frietjes.
  • Zaterdag 21 december: Generale repetitie.

Kinderleerhuis
Op woensdag 8 januari vindt het Kinderleerhuis plaats voor kinderen uit groep 6-8.
We praten dan samen over het Avondmaal en over andere dingen die met geloven in God en samen kerk zijn te maken hebben. Aansluitend eten we met elkaar wat lekkers.


Avondmaalsbrood bakken
Op zaterdag 11 januari gaan we bij de familie Vrolijk thuis, Louise de Colignylaan 1, met elkaar het deeg kneden voor het
brood dat de volgende dag gebruikt wordt bij het vieren van de Maaltijd van Jezus.
Terwijl het deeg rijst doen we een leuk spel met elkaar.


PaasChallenge Kids
Met de PaasChallenge leef je op een speelse manier in de veertigdagentijd toe naar Pasen in de vorm van spellen en opdrachten, die worden ondersteund door audiofragmenten. Ieder jaar vanuit een ander perspectief en rond een ander thema. Je speelt de PaasChallenge als groep in je eigen gemeente, net als duizenden andere kinderen en tieners in heel Nederland. Het spelprogramma
is geschikt voor kinderen uit groep 6-8.
Het thema is dit jaar ‘Als nieuw!’ en sluit aan bij het jaarthema van de Protestantse Kerk. Het jaarthema gaat over leven in het licht van Gods Koninkrijk. Er is aandacht voor het nemen van verantwoordelijkheid voor de mensen om je heen en de schepping. Reflecteer op een speelse en actieve manier op hoe jij omgaat met verantwoordelijkheid. En ontdek hoe je kunt leven in het licht
van Gods Koninkrijk met de PaasChallenge!


Palmpaasstokken maken
Hoe zat het ook alweer met het Paasverhaal? En waarom rijgen we 30 rozijnen aan een ketting, samen met 12 pelpinda’s?
Op zaterdag 12 april gaan we, net als vorig jaar, samen met de kinderen van de Hervormde Gemeente, een Palmpaasstok maken.
De volgende morgen, zondag 13 april, op Palmzondag, worden de versierde stokken de Nieuwe Kerk binnengedragen in een gezamenlijke Palmpasenviering van de Hervormde Gemeente en de Thomaskerk. Hopelijk is er dan weer net zo’n lange optocht van kinderen als afgelopen jaar.


Toeren langs de boeren
Op zaterdag 17 mei hopen we een tocht te gaan maken langs verschillende boerenbedrijven.
We hopen zo een kijkje te kunnen nemen in de oorsprong van ons voedsel. Waar wordt dit verbouwd? Wat heeft het nodig om te
groeien? Hoe geeft een koe melk?
Dit belooft een leerzaam uitje te worden.


Bijbelgesprekskring ‘De Kaars’
Aan deze groep wordt deelgenomen door mensen met een verstandelijke beperking, maar bij de gesprekken en activiteiten blijkt juist hoeveel mogelijkheden ze hebben.
‘De Kaars’ wordt begeleid door vrijwilligers uit verschillende kerken, want het is een oecumenische groep.
De naam ‘De Kaars’ verwijst naar de ruimte waar we samenkomen: De Kaersekamer in de
Kaersemakerstraat. Maar de naam wijst ook op de kaars die aan het begin van elke bijeenkomst wordt aangestoken. Daarmee wordt verbeeld dat Jezus in ons midden wil zijn.
We doen dit seizoen mee met het jaarthema, maar zeggen en zingen het nèt een beetje anders: “Alles Nieuw” In het werkboek staan bijbelverhalen die we lezen en we praten samen over mensen die elkaar meenemen op weg naar, (misschien) wel iets
nieuws!!! En op weg naar iets nieuws, zegt Jezus ons: ‘’Ik wil heel graag met je mee!” Ja, Ik ga met je mee!

De data: de maandagavonden 16 september 2024, 21 oktober, 18 november, 9 december,
20 januari 2025, 17 februari, 17 maart, 21 april (knutselen en meer), vanaf 19.30 uur.
Op zondagmiddag 18 mei 2025 is er de ‘Kleurrijke dienst’ die wordt voorbereid met de
deelnemers aan De Kaars. Dit jaar zijn we te gast in de Gasthuiskerk om 17 uur.

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met
Frits Postema


TIJD voor ELKAAR.
Tijd voor Elkaar in de Thomaskerk is de doorstart van wat Tijd voor Thee in de Thomas was voor de Coronatijd.
Sinds januari 2024 komen we weer elke 2e dinsdagmiddag van de maand van 14.30 uur tot 16.00 uur bij elkaar.
Omdat er voldoende belangstelling voor deze gezellige bijeenkomsten is, willen we ook dit seizoen er weer mee doorgaan.
We wisselen het in gesprek zijn met elkaar, onder het genot van een kopje koffie of thee, af met een spel of we delen informatie over een onderwerp.
Gemeenteleden die iets van hun hobby of kennis met ons willen delen, nodigen we van harte uit om dit een keer bij ons te komen doen.
Zo ontmoeten we elkaar, zo leren we elkaar beter kennen, zo komen we in gesprek met elkaar en zien we elkaar.
Wij nodigen u van harte uit om aan deze middagen deel te nemen.
Als vervoer een probleem is proberen we dit met elkaar op te lossen.
Voor meer informatie:

Jan Heuseveldt
Elma Fonteine
Anneke Dekker
Mieneke Plugge

Noteert u alvast de volgende data:
10 sept, 08 okt, 12 nov, 10 dec, 14 Jan,
11 feb, 11 mrt, 08 april, 13 mei, 10 juni


Wandeling in het vroege morgenlicht

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je nog eens lekker om te draaien in je warme bed op zaterdagmorgen.
Maar, het kan zomaar zijn dat je dan heel wat gaat missen, namelijk het mooiste moment van de dag: ”Als de zon opkomt en heel de natuur ontwaakt!”
En niet te vergeten de stilte die slechts onderbroken wordt door het lied van de vogels.
Dus, trek de stoute (wandel)schoenen aan, ga mee en geniet!
We vertrekken omstreeks zonsopkomst en lopen in een rustig tempo. De wandeling duurt
ongeveer een uur, door de duinen en langs het strand.

Na afloop wacht de koffie met iets lekkers erbij.

Zaterdag 11 januari 2025 plaats en tijd wordt later bekend gemaakt.
Kees en Nel Ringelberg


Gezellig samen eten ‘In de Thomas’
Meerdere jaren zijn gemeenteleden bij elkaar thuis uitgenodigd geweest om samen te eten.
Dit jaar willen we het eens anders doen en organiseren we een maaltijd in de Thomaskerk.

Twee gemeenteleden (kook-enthousiastelingen) zullen een maaltijd bereiden en in de Thomaskerk serveren.

Samen eten is verbindend, kan heel gezellig zijn en het is ook wel eens fijn om niet zelf te hoeven koken en je te laten verrassen door de kookkunsten van een ander.

Op de antwoordkaart kunt u opgeven met hoeveel personen u wilt deelnemen en of er vervoer
naar de kerk nodig is.

Voor de kosten van de maaltijd wordt een bijdrage gevraagd van € 5,–/p.p.
De maaltijd wordt gehouden op donderdag 23 januari 2025; Inloop vanaf 17.30 uur


Workshop kaarten maken mét en vóór elkaar

Omzien naar elkaar…in het groot, maar juist ook in het klein… zeker in deze periode zonder dominee.
Kaarten maken mét en vóór elkaar, onder deskundige leiding van Coby Bakker.
Het is de bedoeling dat we de kaart sturen naar iemand van de gemeente of iemand anders die zo’n opsteker wel kan gebruiken.
De workshops worden gehouden op een ochtend of middag en eventueel ook ’s-avonds, afhankelijk waar vraag naar is.
Het is de bedoeling dat er een groepje van 4 à 5 personen per workshop meedoet.
Het duurt ongeveer twee uur en tussendoor drinken we gezellig koffie
of thee met elkaar.

Coby werkt met verschillende materialen, zoals stof op papier.
Je hoeft geen kunstenaar te zijn, zelfs niet creatief, om mee te doen en er plezier aan te beleven. Je zult versteld staan van het resultaat!
In principe worden de workshops gehouden bij Coby thuis (dus geen parkeerprobleem).

Data worden later bekend gemaakt, in elk geval wordt dat in de
loop van 2025.


Landelijke Opschoondag!

Ga je mee zwerfvuil opruimen?
We weten dat het belangrijk is! Iedereen mag meedoen; jong en oud, je buren, een verre vriend ook WELKOM!
Afgelopen Opschoondag maart 2024 deden zelfs een opa en kleinkind mee, goed
voorbeeld doet goed volgen!
Even in beweging van 10.00-12.00 uur.
Voor de nodige hulpmiddelen wordt gezorgd.

o.l.v. Gertie Kok-v.d. Veen.

Verzamelen bij Albert Heijn,
Haringvlietplein 7, Zierikzee.

Zaterdag 22 maart 2025 om 10 uur.

Opgave via de antwoordkaart