Jeugd activiteiten

KINDER- EN JEUGDACTIVITEITEN

Voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool organiseert het Jeugdteam jaarlijks een programma met o.a. een verhalenmiddag, een pannenkoeken-/ knutselmiddag, palmpasenstokken maken en een gezellige afsluiting van het seizoen aan de hand van het jaarthema. Daarom hebben we een aantal data in de agenda van de Aanbodkrant opgenomen die alle: “kinderactiviteit 4-12 jaar” genoemd zijn. Hieronder zullen we een beeld schetsen van de mogelijke invullingen. Tegen het naderen van de datum zullen we via de Nieuwsbrief vertellen wat we gaan doen en hoe.

Jeugdclub

Een keer per maand hebben we een gezellige zaterdagavond met jongeren vanaf 11 jaar. Ook dit jaar hebben we weer een tal van leuke activiteiten van relaxed of actief en indien nodig digitaal. In het Paasweekend is er een PaasChallenge.

Schoenendoosactie

In oktober start de “Schoenendoosactie”: vul een schoenendoos met nuttige dingen en wat speelgoed voor kansarme kinderen. Het inleveren van de doos gebeurt in november. De data worden via de Nieuwsbrief bekend gemaakt.

Pannenkoeken- en knutselmiddag

Een leuke knutselactiviteit, en dan smullen!

Palmpasenstokken maken

Hoe zat het ook alweer met het Paasverhaal? En waarom rijgen we 30 krenten aan een ketting?

Verhalenmiddag

En mooi verhaal horen en hiermee aan de slag gaan, onder het genot van warme chocolademelk.

Kerstspel

Als de coronamaatregelen dit toelaten willen we op de vierde zondag van Advent weer een Kerstspel in de dienst vertonen. Het decor schilderen we samen met zo veel mogelijk kinderen.

Kinderleerhuis

We praten samen over het Avondmaal en over andere dingen die met geloven in God en samen kerk zijn te maken hebben. Daarna eten we gezellig met z’n allen iets lekkers.

Sirkelslag

Sirkelslag Kids (9-12) en Sirkelslag Young (12-16) zijn wedstrijden tussen jeugdgroepen uit kerken in Nederland. We strijden via internet om de beker. Aan de hand van een thema beantwoorden we vragen en voeren we opdrachten uit. Deze avond is altijd een gezellig samenzijn in de Thomaskerk. De data zijn op dit moment helaas nog niet bekend door de coronacrisis, maar ze vallen meestal in november en februari.

Avondmaalsbrood bakken

In de pastorie aan ’t Vrije 47 kneden we het deeg voor het brood dat de volgende dag gebruikt wordt bij het vieren van de Maaltijd van Jezus. Terwijl het deeg rijst doen we een leuk spel met elkaar.

Zomers eindfeest

Een gezellige afsluiter van het seizoen. Voor kinderen en jongeren van alle leeftijden.

Overstapdienst

De jongeren van groep 8 die de stap maken naar het voortgezet onderwijs nemen in deze kerkdienst afscheid van de kinderdienst.