Nieuwsbrief

Zondag 21 mei – zaterdag 3 juni 2023

Informatie over kerkdiensten kunt u via de hoofdpagina openen of gaan naar Overzicht kerkdiensten .


Bij de diensten

Op zondagmorgen 21 mei gaat mijn zus Petra Schipper voor in de dienst. Zij is als ‘stadspredikant’ werkzaam in het Protestants Sociaal Centrum in Antwerpen. Peter Kouijzer heeft in de afgelopen jaren een fotoreportage gemaakt van de inzet in het PSZ voor mensen in de marge van de samenleving.
In de verkondiging gaat het over Rachab, een vrouw die letterlijk en figuurlijk aan de rand van de maatschappij leeft.

“De vonk die overspringt waar knieën zijn gebogen” – die regels uit een bekend Pinksterlied vormen de inspiratie voor de verkondiging in de dienst op 28 mei. Een vonk doet denken aan een van de vlammetjes die op de Pinksterdag boven de hoofden van de apostelen verschenen. Hoe een vonk ontstaat en overspringt, vertelt ons veel over het werk van de Pinkstergeest. Aan de dienst wordt meegewerkt door Waisisi. Onder de leiding van Mar van der Veer zingen de vrouwen toepasselijke liederen.

Freek Schipper


Zeeuwse vakantieweek Hydepark in Doorn

Na een lange tijd komt het er weer van: In de week van zaterdag 21 t/m 28 oktober 2023 is er de mogelijkheid voor ouderen en mensen met een lichte beperking om op vakantie te gaan. Het is een geheel verzorgde ‘Zeeuwse Week’. Mocht u nieuwsgierig zijn en meer willen weten, neem dan contact op met:
Elly Bruggeman (tel.: 0111415412) of Inge Bijl (tel: 0111415704)


Ga mee! Doe mee!
Ieder jaar wordt er door een klein clubje fotografen gezorgd voor foto’s in de ontmoetingsruimte en de Aanbodkrant.
Maar er zijn best meer mensen binnen onze kerkgemeenschap die kunnen fotograferen. Wie wil er meedoen met
het maken van foto’s bij het jaarthema? We sluiten het komend seizoen aan bij het landelijke jaarthema: Ga mee! We zijn, als mensen van allerlei geloofsrichtingen, samen op weg naar de toekomst van God. Het is best een thema
waar je over zal moeten nadenken, maar dan komen er vast wel ideeën boven voor leuke foto’s.
We hopen samen met Freek bij elkaar te komen op woensdag 26 juli in de ontmoetingsruimte van de kerk, om elkaar de foto’s te laten zien en die toe te lichten.
Vóór die tijd zal ik nog een herinnering sturen en aangeven wanneer ik de foto’s binnen wil hebben. Lukt het niet om er 26 juli bij te zijn, stuur dan toch je foto’s in. Als je het leuk vindt om ook mee te doen, laat het mij dan weten.


Henk Walraven,
henkwalraven@zeelandnet.nl


Op de laatste dia van de PowerPoint die in kerkdiensten geprojecteerd wordt, is de QR-code te zien die gebruikt kan worden om langs digitale weg geld voor de collecten over te maken.
Sommige kerkgangers geven er de voorkeur aan op die manier een bijdrage te doen. Maar het lukt hun niet altijd die geprojecteerde code goed te scannen. Daarom zal er voortaan ook een QRcode in de ontmoetingsruimte te zien zijn, op het tafeltje waar ook de kaarten voor de groet uit de gemeente liggen.De diensten op YouTube kunnen o.a. gevonden worden door op de website www.thomaskerkzierikzee.nl onderaan het menu Informatief te klikken op het logo van YouTube. Bij YouTube kan de ondertiteling ingeschakeld worden dan: radertje rechtsonder aanklikken, dan ondertiteling en Nederlands. De computer van YouTube begrijpt alleen niet altijd goed wat er gezegd wordt…

Helaas zijn er af en toe weer storingen in de uitzendingen van kerkdiensten. Die zijn beslist niet aan ons technisch team te wijten. De oorzaak ligt op landelijk niveau, bij de ondersteunende bedrijven. Daar wordt gewerkt aan verbetering en achter de schermen van de Thomaskerk wordt druk overlegd wat we ermee aan moeten. Een compliment is op zijn plaats voor de mensen die de PowerPoints maken, zondag aan zondag en vaak ook tussendoor aan de knoppen zitten om iedereen thuis in de gelegenheid te stellen de diensten mee te beleven.


LEVEN IS MEELEVEN…

Deze rubriek wordt niet meer op het web gepubliceerd vanwege het persoonlijke karakter van deze mededelingen.


AGENDA…

Via de hoofdpagina is de agenda te raadplegen.

Wilt u iets op de agenda zetten in de nieuwsbrief?
Stuur het dan naar Gonnie Hordijk: h.hordijk@solcon.nl