Nieuwsbrief

Zondag 3 december – zaterdag 16 december 2023

Informatie over kerkdiensten kunt u via de hoofdpagina openen of gaan naar Overzicht kerkdiensten .


FILMAVOND IN HET PAROCHIE
CENTRUM
WOENSDAG 6 DECEMBER 2023
AANVANG 19.00 UUR FILM START
19.30 UUR

THE LETTER

A MESSAGE FOR OUR EARTH

De documentaire vertelt het verhaal van verschillende vertegenwoordigers van groepen die weinig gehoord worden. Ze zijn toegewijd aan ecologische en sociale doelen en de klimaatverandering heeft veel impact op hun eigen omgeving.
Ze worden door Paus Franciscus uitgenodigd om de encycliek Laudato Si met hem te bespreken.
De hoofdrolspelers zijn een inheemse leider uit het Amazonegebied, een Senegalese klimaatvluchteling, een jeugdactivist uit India en twee wetenschappers van Hawaï. Hun dialoog met de Paus, opgenomen in de film, biedt een onthullend kijkje in de persoonlijke geschiedenis van Paus Franciscus en nooit eerder vertoonde verhalen sinds hij bisschop van Rome werd. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan.

Wilt u de film komen kijken graag even een berichtje
voor 4 december naar
Jacolien de Meij, tel: 06-29310123
of mail: jdemeij@zeelandnet.nl


Crèche
Het is fijn in dat er elke zondag voor de allerkleinste kinderen crèche is. Dat betekent dat jonge ouders ook de diensten kunnen
bijwonen. Maar er is nu een tekort aan leiding.
Dus hierbij nogmaals een oproep. Als er wat meer mensen zijn, is het maar een paar keer per jaar. Je doet de crèche met z’n tweeën, een volwassene en een jongere.
Informatie of opgave bij: Rineke 06 11483231 of oma Wietske 06 81575727.
Heel graag reactie van jong en oud!


Op de laatste dia van de PowerPoint die in kerkdiensten geprojecteerd wordt, is de QR-code te zien die gebruikt kan worden om langs digitale weg geld voor de collecten over te maken.
Sommige kerkgangers geven er de voorkeur aan op die manier een bijdrage te doen. Maar het lukt hun niet altijd die geprojecteerde code goed te scannen. Daarom zal er voortaan ook een QRcode in de ontmoetingsruimte te zien zijn, op het tafeltje waar ook de kaarten voor de groet uit de gemeente liggen.De diensten op YouTube kunnen o.a. gevonden worden door op de website www.thomaskerkzierikzee.nl onderaan het menu Informatief te klikken op het logo van YouTube. Bij YouTube kan de ondertiteling ingeschakeld worden dan: radertje rechtsonder aanklikken, dan ondertiteling en Nederlands. De computer van YouTube begrijpt alleen niet altijd goed wat er gezegd wordt…

Helaas zijn er af en toe weer storingen in de uitzendingen van kerkdiensten. Die zijn beslist niet aan ons technisch team te wijten. De oorzaak ligt op landelijk niveau, bij de ondersteunende bedrijven. Daar wordt gewerkt aan verbetering en achter de schermen van de Thomaskerk wordt druk overlegd wat we ermee aan moeten. Een compliment is op zijn plaats voor de mensen die de PowerPoints maken, zondag aan zondag en vaak ook tussendoor aan de knoppen zitten om iedereen thuis in de gelegenheid te stellen de diensten mee te beleven.


LEVEN IS MEELEVEN…

Deze rubriek wordt niet meer op het web gepubliceerd vanwege het persoonlijke karakter van deze mededelingen.


AGENDA…

Via de hoofdpagina is de agenda te raadplegen.

Wilt u iets op de agenda zetten in de nieuwsbrief?
Stuur het dan naar
scribascriba@gereformeerdzierikzee.nl