WEEK
BRIEF
51
2018
Zondag 16 december- zaterdag 22 december
Liturgische kleur roze

KERKDIENSTEN...

Informatie over kerkdiensten kunt u via de hoofdpagina openen...


 

UIT DE PASTORIE...

Op het grensvlak van geloof en wetenschap
Tijdens de presentatie over schepping en evolutie op 29 november heb ik proberen in te gaan tegen het vooroordeel dat wetenschap en geloof elkaar uitsluiten. Dat gebeurt ook in de serie ‘Andries en de wetenschappers’, waarin christelijke weten-schappers worden geïnterviewd, onder meer aan de hand van vragen van atheïstische collega’s. Bij www.npostart.nl ‘Andries’ in de zoekfunctie invoe-ren. Bekijk bij voorbeeld eens de aflevering met Cees Dekker op NPO-start. En geef de tip door aan je rationele zoon of je sceptische vriend.

Ds. Freek Schipper


OPGERUIMD IN DE KERK...

Ons kerkgebouw wordt behalve voor de kerkdienst, ook veel gebruikt door allerlei groepen. Daar blijft vaak van alles van achter! Ik probeer het zoveel mogelijk op te ruimen, maar soms weet ik niet waarom het in de hal of kerkenraadskamer of keuken staat. Ook worden er vaak restanten levensmiddelen in de koelkast achtergelaten. Neem het alsjeblieft mee! Zet je iets met een speciaal doel neer, laat het me dan even weten, of doe er een briefje op! Als iedereen er een beetje op let, scheelt het een hoop werk. Alvast bedankt.

Wietske Ennenga 0111-413462


PROJECT IN SRI LANKA...

Beste gemeenteleden, Mijn naam is Jitske Speelman, ik ben 19 jaar en tweedejaars fysiotherapiestudente. Ik krijg in februari de kans om een maand lang in een weeshuis van 'Prithipura Communities' in Sri Lanka vrijwilligerswerk te doen. Hierbij ga ik activiteiten ondernemen met kinderen met meervoudige beperkingen. Ik wil hiervoor graag een bedrag bijeenbrengen en neem dat mee zodat het daar direct ten goede komt aan het weeshuis, voor bijvoorbeeld activiteiten of benodigdheden voor de kinderen en hun verzorgers. Als u nog oppas zoekt voor uw kind of hond, of moet uw auto gewassen worden, dan bied ik me graag aan. Het daarbij verdiende geld kan ik in zijn geheel besteden aan dit goede doel. De site van Prithipura Communities: www.prithipura.com Mijn telefoonnummer: 0648653976

Groetjes, Jitske Speelman


CHRISTMAS CAROLS MET SCANDINAVISCH ACCENT...

Dit jaar staat de Ceremony of Christmas Carols in het teken van kerstliederen uit Scandinavië. Met een knipoog luidt de titel dan ook ‘Wijzen uit het Noorden’. Deze bijzondere uitvoering wordt gehouden op vrijdag 21 december om 20.00 uur.

Freek Schipper heeft gewezen op het bestaan van schitterende kerstliederen uit de noordelijke landen en vertaalde er ook een aantal. Contacten met Noorwegen ontstonden en van daaruit kwamen meerdere tips voor het uitvoeren van ‘Scandinavische Carols’. Deze liederen worden uitgevoerd door het Thomaskoor uit Zierikzee, het vocaal ensemble Waisisi (onder leiding van Mar van der Veer) en het jeugdige Prins Mauritskoor uit Middelharnis (onder leiding van Marco van ’t Hoff). Elk koor zal zowel een aantal Engelse als Scandinavische Carols uitvoeren. Mar van der Veer heeft van meerdere Carols speciale bewerkingen gemaakt die soms ook door alle koren tegelijk worden uitgevoerd. Deels gaan deze in de oorspronkelijke taal, deels ook in het Nederlands. Vertalingen staan in het programmaboekje. Hoogtepunten zijn het lied Deilig er jorden, een speciale bewerking over het lied Longfellow’s Carol en het beroemde Koppången in een Nederlandse vertaling.

Het Engelse accent zal voluit blijven bestaan. Zo is het indrukwekkende begin met de beginsolo ‘Once in Royal David’s City’ gehandhaafd evenals de grootse slotliederen. Hierin speelt koperensemble het Schouws Kopercollectief een belangrijke rol. Soliste Martine van der Kar vertolkt het prachtige lied Sang till Juleträet van Edvard Grieg. Naast dit alles is er samenzang en een orgelsolo door de organist Janno den Engelsman.

Kaarten voor de Ceremony van Christmas Carols zijn verkrijgbaar bij fa. v.d. Krieke, Mol 11, Zierikzee ad € 10,00 p.p. of via https://shop.ikbenaanwezig.nl (exclusief reserveringskosten)


LEVEN IS MEELEVEN...

Deze rubriek wordt niet meer op het web gepubliceerd vanwege het persoonlijke karakter van deze mededelingen.


AGENDA...

Via de hoofdpagina is de agenda te raadplegen.

Wilt u iets op de agenda zetten in de weekbrief?
Stuur het dan naar Wieske van Bleek, e-mailadres: wieskevanbleek@live.nl


 

Weekbrief redactieadres: Ds. F. Schipper. e-mail: weekbriefredactie@thomaskerkzierikzee.nl
Weekbrief verspreiding: dhr. P. Janse, tel 413777

Aanmelden om de weekbrief per e-mail te ontvangen!!!
Wijzigen of opzeggen van de digitale weekbrief!!!