NIEUWS
BRIEF

Zondag 28 juni – zaterdag 18 juli
Liturgische kleur groen

KERKDIENSTEN...

Informatie over kerkdiensten kunt u via de hoofdpagina openen...

Van harte welkom in de kerk! Wil je komen, geef je dan - tot uiterlijk twee dagen voor de dienst – op bij onze scriba, Trees Kakebeke, tel. 0111 416389. De diensten beginnen weer om 10.00 uur..

Hoe kunnen we kijken en of luisteren naar onze kerk?
De beelduitzendingen van Kerkomroep kunnen maar door een beperkt aantal mensen live worden gevolgd. Maar sinds kort hebben we een eigen kanaal op YouTube, “thomaskerkzierikzee” en hier kunnen onbeperkt aantallen mensen gelijktijdig en live onze diensten volgen. Hoe werkt het?

Via YouTube: klik HIER of Open internet, vul op de adresregel in: www.youtube.com, druk op Enter. Vul in bij Zoeken: thomaskerkzierikzee en druk op het vergrootglas. U krijgt het kanaal van de Thomaskerk te zien. Zet deze in uw favorieten. Of ga naar de website van de Thomaskerk www.thomaskerkzierikzee.nl . Klik onderaan het menu Informatief op het logo van YouTube.

Live kijken naar de dienst via YouTube: Op zondagmorgen kort voor 10 uur naar het YouTube-kanaal van de Thomaskerk gaan. Meestal zal meteen duidelijk zijn welk van de filmpjes die in beeld verschijnen de dienst van dat moment is. Misschien moet u even zoeken en staat de dienst van die ochtend tussen de andere in: het gaat om een bestand dat op dat moment nog geen datumnummer heeft gekregen.

Na afloop kijken naar de dienst via YouTube: De opnames van de diensten staan op datum - eerst het jaar, daarna de maand en dan de dag. Dus 20200621 betekent 21 juni 2020.

Via www. kerkomroep.nl: Klik HIER of Bij Vind uw kerk invullen Zierikzee en op Zoeken klikken. U krijgt vier kerken te zien. Kies hieruit de Geref. Thomaskerk en klik er op. Druk daarna op Toevoegen aan “Mijn Kerken”. Daarna kunt u op de datum van uitzending een keuze maken: luisteren, kijken of opslaan. Mocht het niet lukken, vraag dan hulp aan iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld een jongere. Voor hulp en of informatie kunt u ook bellen met Jan Blom 06 46443880

Graag horen we jullie ervaringen
Konden jullie de dienst goed vinden op YouTube? Hebben jullie live kunnen kijken? Heb je je geabonneerd op het YouTube-kanaal van de Thomaskerk? Geef het door via een mail aan Jan Blom of aan Freek Schipper


UIT DE PASTORIE...

Foto’s van thuiskijkers
Er zijn al wat foto’s opgestuurd van mensen die thuis een kerkdienst meevieren. Elke zondag dat ik voorga laat ik er een paar opnemen op de eerste dia van de PowerPoint. Zo wordt zichtbaar dat het een dienst is voor wie in de kerkzaal zijn én voor de thuiskijkers. Het kan ook een leuk spel zijn vóór de dienst: wie herken je deze keer? Stuur me jullie foto’s via de mail of de WhatsApp (0655472372).

Ds. Freek Schipper


AFSLUITING JEUGDSEIZOEN...

Op vrijdag 26 juni willen we dit wat vreemde seizoen toch proberen gezellig af te sluiten. Alle basisschoolleerlingen van de Thomaskerk zijn welkom. We starten om 15 uur op het Maarplein, bij de kikkerfontein, en daar mag je om 17 uur weer opgehaald worden. We zijn de hele middag buiten. We juichen de aanwezigheid van ouders toe zodat we zoveel mogelijk kleine groepjes kunnen maken. We gaan op fotosafari, dus als je het hebt, neem je dan een telefoon of fototoestel mee? De komende 2 weken proberen we contact te zoeken, zodat je je kan opgeven. Met de jeugd van het voortgezet onderwijs gaan we een online escaperoomspel spelen. Hierover krijgen de jongeren binnenkort persoonlijk nog meer informatie.

Namens het Jeugdteam, Irene Vrolijk


MISSIONAIR DIACONAAL AANDEEL...

Afgelopen maand is de MDA-actie weer gehouden. Er zijn brieven bezorgd met de vraag of we ook dit jaar met uw bijdrage het verschil kunnen maken voor onze gemeente en voor mensen en organisaties wereldwijd. Wat geweldig dat u, ook in Coronatijd, blijkt heeft gegeven van uw betrokkenheid. En ook dank aan de lopers die in deze tijd de brieven verspreid en opgehaald hebben. Bij elkaar is € 16.586,50 toegezegd (dat is € 733,- meer dan vorig jaar) waarvan € 9.656,50 voor de diaconie en € 6.930,- voor de zendingscommissie. Als diaconie willen wij u hartelijk danken voor dit mooie resultaat en het vertrouwen dat u geeft om met uw bijdrage diverse doelen te ondersteunen.

De diaconie


SPAARDOOSJES...

Gedurende de Veertigdagentijd heeft u kunnen sparen voor zeven projecten van Kerk in Actie (zie de website: https://www.kerkinactie.nl/40dagentijd/projecten). Omdat de beperkingen van de coronacrisis nog lang aanhouden, is in de diaconievergadering besloten dat u de spaardoosjes af kunt geven op de volgende adressen:

  • Anja van Iwaarden*, Weststraat 9;
  • Jan Heuseveldt, Vrije 75;
  • Maria Muller*, Kiekendiefstraat 30 en
  • Giel van Leeuwen*, Plevierstraat 21

(*= graag na 17:30 uur) of in de kerk.

Mocht dit niet mogelijk zijn neem dan contact op met Giel van Leeuwen, telefoon 416839. De ontvangen gelden zullen verdeeld worden over de zeven projecten van Kerk in actie.

De diaconie


LEVEN IS MEELEVEN...

Deze rubriek wordt niet meer op het web gepubliceerd vanwege het persoonlijke karakter van deze mededelingen.


AGENDA...

Via de hoofdpagina is de agenda te raadplegen.

Wilt u iets op de agenda zetten in de nieuwsbrief?
Stuur het dan naar Gonnie Hordijk: h.hordijk@solcon.nlNieuwsbrief redactieadres: Ds. F. Schipper. e-mail: nieuwsbriefredactie@thomaskerkzierikzee.nl
Nieuwsbrief verspreiding: dhr. P. Janse, tel 413777

Aanmelden om de nieuwsbrief per e-mail te ontvangen!!!
Wijzigen of opzeggen van de digitale nieuwsbrief!!!