NIEUWS
BRIEF

Zondag 19 juli – zaterdag 5 september
Liturgische kleur groen

KERKDIENSTEN...

Informatie over kerkdiensten kunt u via de hoofdpagina openen...

Van harte welkom in de kerk! Wil je komen, geef je dan - tot uiterlijk twee dagen voor de dienst – op bij onze scriba, Trees Kakebeke, tel. 0111 416389. De diensten beginnen weer om 10.00 uur..

Hoe kunnen we kijken en of luisteren naar onze kerk?
De beelduitzendingen van Kerkomroep kunnen maar door een beperkt aantal mensen live worden gevolgd. Maar sinds kort hebben we een eigen kanaal op YouTube, “thomaskerkzierikzee” en hier kunnen onbeperkt aantallen mensen gelijktijdig en live onze diensten volgen. Hoe werkt het?

Via YouTube: klik HIER of Open internet, vul op de adresregel in: www.youtube.com, druk op Enter. Vul in bij Zoeken: thomaskerkzierikzee en druk op het vergrootglas. U krijgt het kanaal van de Thomaskerk te zien. Zet deze in uw favorieten. Of ga naar de website van de Thomaskerk www.thomaskerkzierikzee.nl . Klik onderaan het menu Informatief op het logo van YouTube.

Live kijken naar de dienst via YouTube: Op zondagmorgen kort voor 10 uur naar het YouTube-kanaal van de Thomaskerk gaan. Meestal zal meteen duidelijk zijn welk van de filmpjes die in beeld verschijnen de dienst van dat moment is. Misschien moet u even zoeken en staat de dienst van die ochtend tussen de andere in: het gaat om een bestand dat op dat moment nog geen datumnummer heeft gekregen.

Na afloop kijken naar de dienst via YouTube: De opnames van de diensten staan op datum - eerst het jaar, daarna de maand en dan de dag. Dus 20200621 betekent 21 juni 2020.

Via www. kerkomroep.nl: Klik HIER of Bij Vind uw kerk invullen Zierikzee en op Zoeken klikken. U krijgt vier kerken te zien. Kies hieruit de Geref. Thomaskerk en klik er op. Druk daarna op Toevoegen aan “Mijn Kerken”. Daarna kunt u op de datum van uitzending een keuze maken: luisteren, kijken of opslaan. Mocht het niet lukken, vraag dan hulp aan iemand uit uw omgeving, bijvoorbeeld een jongere. Voor hulp en of informatie kunt u ook bellen met Jan Blom 06 46443880

Graag horen we jullie ervaringen
Konden jullie de dienst goed vinden op YouTube? Hebben jullie live kunnen kijken? Heb je je geabonneerd op het YouTube-kanaal van de Thomaskerk? Geef het door via een mail aan Jan Blom of aan Freek Schipper


STARTZONDAG 20 SEPTEMBER...

We hebben leuk nieuws: gemeenteleden hebben hun tuin aangeboden om er de startdienst in te houden! Die is zo groot dat iedereen die wil komen er met gemak coronaproof kan zitten. De werkgroep voor de startdag is erg blij met de aangeboden gastvrijheid. Nadelen die kleefden aan allerlei andere geopperde locaties gelden hier niet. Maar er blijven nog wel wat uitdagingen over die we in overleg met onder andere ons gastgezin proberen op te lossen. Zo gaan we kijken hoe we voor de nodige stoelen en gemakkelijk op te zetten partytenten kunnen zorgen. We doen een beroep op jullie om mee te denken, tips door te geven (aan mij, Freek Schipper) en op de startdag zelf de handen uit de mouwen te steken.


UIT DE PASTORIE...

Vakantie
Van 28 juli tot en met 23 augustus heb ik vakantie. Van 1 tot en met 20 augustus ben ik niet op het eiland. In die periode zal worden waargenomen door collega’s. In dringende gevallen kan contact worden opgenomen met onze scriba, Trees Kakebeke.

Ds. Freek Schipper


DANK VOOR KINDERUITZENDINGEN...

In de afgelopen periode waarin zoveel anders was dan we gewend waren, werd ook ineens de kerk en kindernevendienst stopgezet. Als leiding van de kindernevendienst zochten wij naar een manier om voor de kinderen van de Gasthuiskerk toch elke week een moment met God te kunnen bieden. En al zeer snel vroeg dominee Schipper of wij ons wilden aansluiten bij de kindermomenten van de Thomaskerk. Wat een mooi gebaar om met de kinderen samen te werken tot eer van God. We zijn heel blij met de goede samenwerking en de gastvrijheid van de Thomaskerk om ons als kinderen en leiding van de Gasthuiskerk te betrekken bij de kindermomenten. Hiervoor onze hartelijke dank aan dominee Schipper, het technisch team en de Thomaskerk als locatie.

Namens de kinderen en leiding van de Gasthuiskerk, Jeroen van Mourik


LEVEN IS MEELEVEN...

Deze rubriek wordt niet meer op het web gepubliceerd vanwege het persoonlijke karakter van deze mededelingen.


AGENDA...

Via de hoofdpagina is de agenda te raadplegen.

Wilt u iets op de agenda zetten in de nieuwsbrief?
Stuur het dan naar Gonnie Hordijk: h.hordijk@solcon.nlNieuwsbrief redactieadres: Ds. F. Schipper. e-mail: nieuwsbriefredactie@thomaskerkzierikzee.nl
Nieuwsbrief verspreiding: dhr. P. Janse, tel 413777

Aanmelden om de nieuwsbrief per e-mail te ontvangen!!!
Wijzigen of opzeggen van de digitale nieuwsbrief!!!