KONINKLIJK LIED NU WEL OP TIJD

Toen bleek dat er opnieuw een koninklijke bevalling juist op zondagmiddag in aantocht was en er die middag in de Westhoek van Schouwen-Duiveland een zgn. "duindienst " op het programma stond, hebben tekstschrijver, ds. Michiel de Zeeuw en componist Mar van der Veer in allerijl opnieuw een nieuw lied geschreven om alsnog een plaats te geven in die dienst, diezelfde middag.

Hetzelfde gebeurde al eerder, namelijk op 7 december 2003, toen het adventslied 'Zeven-twaalf' werd geschreven en gecomponeerd tijdens de geboorte van Prinses Amalia. Het werd die middag in Zierikzee nog gezongen aan het slot van de muzikale manifestatie Zierikzingt, echter enkele minuten te vroeg voor de geboorte. De zangmiddag was toen net afgelopen. Het lied werd de volgende dag o.a. gepubliceerd in het Nederlands Dagblad.

Nu (26 juni 2005) herhaalde zich het gebeuren. Tijdens de bevalling van de nieuwe prinses ontstond het lied 'Met warmte'. Nu meldde de nieuwe koninklijke telg zich echter op tijd en kon in Scharendijke het lied in de openlucht - met begeleiding van feestelijke koperblazers - gezongen worden.

Michiel de Zeeuw is predikant van de Gereformeerde Kerk te Zierikzee, Mar van der Veer is daar cantor. Inmiddels is er een bundel uitgekomen met 44 nieuwe liederen van hun hand genaamd; 'Een vleugje olijf'


Wordversie