Kerkomroep

De kerkdienst thuis of onderweg meebeleven.
Naast kerktelefoon, waarvan velen van u regelmatig gebruik maken, behoort kerktelevisie vanaf 15 december 2019 ook tot de mogelijkheden. Voor het gebruik van kerktelefoon verandert er niets, wel wordt het oude systeem afgebouwd. Voor het gebruik van kerkomroep, via een internetverbinding (audio en/of video), zijn er de volgende mogelijkheden:

Computer of laptop

1. Open uw internetbrowser en ga naar www.kerkomroep.nl (of klik hier om rechtstreeks naar de Thomaskerk te gaan en ga verder naar stap 4)
  2. In het venster "Vind uw kerk" typt u Zierikzee en klik op zoeken.
  3. U ziet de verschillende kerken in Zierikzee, kies: Geref. Thomaskerk en klik die aan.
  4. Via de knop; toevoegen aan "Mijn kerken". kunt u de Thomaskerk dan vast in het menu "Mijn Kerken" zetten. Dit kunt u ook bij andere kerken toepassen.
  5. Voor het luisteren naar de Nieuwe Kerk (alleen audio) herhaal vanaf stap 2
  6. De kerkomroep kunt u bij uw favorieten zetten, meestal via het sterretje in uw adresbalk.
  7. Kies voor "luisteren" of "kijken"
  8. De videoweergave start ongeveer 5 minuten voor de dienst. Het beeld zal aanvankelijk alleen het podium laten zien.
  9. "Liturgie" (onder de contactgegevens) is een een koppeling naar de laatst gepuliceerde liturgie in PDF formaat. Krijgt u er een van een oudere datum, druk dan op de toets <F5> op uw toetsenbord om te verversen. Als er geen actueel exemplaar verschijnt dan is er geen liturgie beschikbaar.

Tablet of smartphone

1. Heeft u een Android of Apple tablet of telefoon ga dan naar de playstore of de appstore.
  2. Zoek "Kerkomroep" en installeer deze.
  3. Open de app Kerkomroep, kies "Zoek een kerk"
  4. Kies daarna: "Plaats", vul "Zierikzee" in en klik op het vergrootglas.
  5. Via de knop; toevoegen aan "Mijn kerken". kunt u de Thomaskerk dan vast in het menu "Mijn Kerken" zetten. Dit kunt u ook voor andere kerken toepassen.
  6. Bij "Kerk informatie" vindt u bij "Liturgie" de koppeling naar de liturgie in PDF-formaat. Deze kunt u met een andere app openen. Meestal is er standaard een PDF-viewer geïnstalleerd op uw apparaat.
  7. Kies voor "geluid" of "beeld"
  • EXTRA MOGELIJKHEDEN:
    U kunt opties activeren aan een kerk die in "Mijn Kerken" staat.
  • Veeg de balk van de kerk van uw keuze naar links (aanraakt, vasthoudt en naar links beweegt, swipen). Dan ziet u een vak met 3 witte punten, dit is een menuknop. Als u deze aanraakt, kunt u kiezen waar uw voorkeur naar uitgaat;
    1. Verwijderen uit "mijn kerken"
    2. Notificaties ontvangen inschakelen (een melding krijgen als er een dienst begint)
    3. Automatisch starten (werkt maar voor één kerk)

Televisie

Er is ook een mogelijkheid voor Kerktelevisie op uw TV, hier is internet en een HDMI-aansluiting op de TV voor nodig.

• Op TV (of een los beeldscherm) met een Mediabox bijv. Humax TV+
  • Op de TV met een Settopbox (te koop bij o.a. Expert a € 199,95). Hier staat de app van Kerkomroep al op.
  • Op de TV met een Apple TV
  • Op de TV met een Chromecast (via een tablet of smartphone)

Informatie of vragen

Mocht u vragen hebben dan kunt u terecht bij:
Jan Blom tel: 0646443880 en
Rien Schouls tel: 0638130030