Overstapdienst Zondag 22 juni 2008
"Groeien als een boom"

Op zondag 22 juni 2008 vond de overstapdienst plaats. De overstapdienst is een dienst rond en met jongeren van groep 8, die naar de middelbare school gaan en ook in de gemeente de overstap maken naar een andere plek. In het midden van de gemeente besteden we aandacht aan dit belangrijke moment in hun leven.

We denken aan God's trouw en kijken naar de vruchten van de bomen en planten. De foto's van de vruchten, gemaakt door de 'overstappers' werden in de dienst als presentatie vertoond.

Jasmijn de Zeeuw leest Psalm 1: 1-3

Wat heb je nodig om te groeien als een boom? Aan de voet van de boom hebben de kinderen spullen gelegd die hun dierbaar zijn en een betekenis hebben. Zoals een boom zijn wortels heeft onder de grond, zo hebben de kinderen de eerste jaren veel meegekregen om verder te kunnen groeien.

 
 

De boom die er nu staat heeft nog geen vruchten maar ze hebben deze al in handen.

 

 
 

 

De vruchten worden in de boom gehangen als symbool voor de 'vruchten' die deze jonge mensen (gaan) 'produceren' De vruchten hebben net als in de natuur verschillende vormen en kleuren. Zo is het ook met mensen.

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 'nog niet overstappers' luisteren aandachtig en met een levendige fantasie naar een verhaal, voorgelezen door Esther van der Schee.

 
 

 

Ten slotte kregen ze vanuit de kerk en het jeugdwerk betekenisvolle geschenken mee.

De overstappers zijn:
Pam Goudzwaard
Maud van Liere
Eva Muller
Wouter Schouls
Elias Speelman
Jasmijn de Zeeuw

 
   
 
 
naar de hoofdpagina